Početna » ОШ ”Олга Милошевић” из Смедеревске Паланке: АКТИВНОСТИ УЧЕНИЧКОГ ПАРЛАМЕНТА ТОКОМ ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ

ОШ ”Олга Милошевић” из Смедеревске Паланке: АКТИВНОСТИ УЧЕНИЧКОГ ПАРЛАМЕНТА ТОКОМ ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ

Током Дечије недеље, Ученички парламент је реализовао бројне активности које су имале за циљ промоцију љубави, толеранције, креативности и друштвене одговорности. Ево кратког прегледа свега што смо постигли! 

Понедељак, 7.10.2024. „Мердевине љубави и толеранције“ – У холу школе симболично су постављене мердевине које нас подсећају на важност љубави, уважавања и заједничког раста. Сваки степеник представља савладану препреку, раст и развој сваког детета. На мердевинама су биле изложене песме које су писали ученици од петог до осмог разреда на тему Дечије недеље и дечијих права. Носиле су поруке вредности које негујемо у нашој заједници али и вредности којима треба да тежимо кроз лични раст и развој.



Пројекција филмова Ученичког парламента – Организовали смо пројекције кратких едукативних филмова које су претходних година припремили наши ученици, а који су се бавили темама пријатељства, различитости, толеранције и емпатије.

Уторак, 8.10.2024. „Где год да летиш, лети срцем“ – Креативна радионица у којој су ученици од петог до осмог разреда креирали заједнички постер на коме су писали поруке мира, љубави и толеранције са циљем промовисања љубави у међуљудским односима, јачања емпатије и заједништва.

Овом приликом конституисан је и Вршњачки тим школе. Конститутивну седницу водила је педагог школе Биљана Живковић.

Среда, 9.10.2024. „Улице среће“ – Представници Ученичког парламента дошли су на идеју да ходнике у школи назову улицама, авенијама, трговима и раскрсницама које носе симболичне називе. Називи улица биће постављени у наредном периоду и означаваће места на којима се осећамо сигурно, вољено и прихваћено. Ово је био начин да покажемо како је срећа доступна свима нама, у сваком тренутку, и да позитивне вредности учинимо видљивијим. На овај начин настојимо да развијемо и негујемо позитивну атмосферу у школи, подстицајну за учење и неговање сарадничких односа у установи.

„Парламент вас зове у победе нове“- „Олгина“ правила -Представници Ученичког парламента поделили су свим ученицима „Олгина“ правила и позвали их да се придржавају правила које је усвојио Ученички парламент.

Четвртак, 10.10.2024. Пријем Ученичког парламента у Скупштини општине Смедеревска Паланка – Имали смо част да будемо гости у Скупштини општине Смедеревска Паланка. Пријему смо присуствовали са секретаром школе Немањом Милетићем . Хвала на подршци и лепом пријему!

Учешће Ученичког парламента на трибини Игора Јурића на тему безбедности деце на интернету.

Петак, 11.10.2024. Учешће на Конференцији ученичких парламената централне Србије у ОШ „Др Јован Цвијић“ у Смедереву- Тема: „Ђачки парламент и еколошка култура код ученика“ – На конференцији смо разменили искуства са вршњацима из других школа и научили више о томе како можемо да подстакнемо еколошку свест код наших другара. Конференцији смо присуствовали са педагогом школе Биљаном Живковић и координатором УП Милицом Аврамовић.

Хвала свима који су допринели успешном обележавању Дечије недеље! Посебну захвалност дугујемо директору школе Дарку Димитријевићу који је омогућио реализацију наших активности и идеја. Нека ове активности буду само почетак наше мисије да ширимо доброту и позитивне вредности.



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept