Početna » ПОРЕСКА КОНТРОЛИСАЛА ПЕКАРЕ И ПОСЛАСТИЧАРНИЦЕ: Поражавајуће! Велика већина не издаје фискалне рачуне, ЕВО колико их је исправно

ПОРЕСКА КОНТРОЛИСАЛА ПЕКАРЕ И ПОСЛАСТИЧАРНИЦЕ: Поражавајуће! Велика већина не издаје фискалне рачуне, ЕВО колико их је исправно

Пореска управа објавила је данас да је током контроле широм Србије утврдила да се од 62 пекаре и посластичарнице, 45 пореских обвезника (72 одсто) не придржава прописа који регулишу пословање преко фискалних уређаја и не издаје фискалне рачуне, па им је зато у складу са одредбама закона изречена мера привремене забране обављања делатности.

Како се наводи у саопштењу, Пореска управа Републике Србије, захваљујући савременим алатима новог модела е-фискализације, располаже са свим неопходним подацима о промету у реалном времену на свакој малопродајној локацији у земљи.



На тај начин, уз примену анализе ризика и циљаних контрола, у могућности је да ефикасно реагује на сваку неправилност код пореских обвезника који не испуњавају своје законске обавезе.

Током последње две недеље у акцију контроле пореских обвезника пекарске и посластичарске делатности евидентиран је висок степен непоштовања прописа код пекара и посластичара.

У контроли 62 пекаре и посластичарнице широм Србије, код 17 пореских обвезника нису уочене неправилности.

Пореска управа ће наставити са контролама евидентирања промета преко електронских фискалних уређаја и апелује на све обвезнике да стриктно поштују прописе како би избегли законско санкционисање и затварање својих објеката, наводи се у саопштењу.



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept