недеља, октобар 20, 2024
Početna » ЧУВЕНИ ДОКТОР 30 година истраживао РАК и тврди да се може СПРЕЧИТИ УЗ ПРИДРЖАВАЊЕ ОВИХ 7 ПРАВИЛА: “Канцер је резултат НАЧИНА ЖИВОТА, а не генетике”

ЧУВЕНИ ДОКТОР 30 година истраживао РАК и тврди да се може СПРЕЧИТИ УЗ ПРИДРЖАВАЊЕ ОВИХ 7 ПРАВИЛА: “Канцер је резултат НАЧИНА ЖИВОТА, а не генетике”

Доктор Томас Сејфрид је професор биологије, биохемије и генетике и више од 30 година посветио је истраживању порекла и превенције рака. Његова порука је да је рак могуће спречити, а наводи и да је ова опака болест узрокована начином житовта, а не генетиком.
Рак се често сматра генетском болешћу, али др Сејфрид тврди супротно, базирајући заључке на обимним доказима који указују да је рак метаболички поремећај. Ово откриће отвара врата новим методама превенције и лечења рака, које се фокусирају на промене у исхрани и животном стилу.



Цењени научник износи пример Пабла Келија, пацијента са тешким обликом рака мозга, који је одбио стандардно лечење и усвојио метаболички приступ, укључујући исхрану са мало угљених хидрата. Након три године, тумор се смањио и постојала је могућност операције, након које се Кели успешно опоравио.

Др Томас Сејфрид о томе често гвоори у медијима, а поделио је и седам најважнијих правила за превенцију рака:

1. Одржавајте стабилног нивоа шећера у крви
Висок ниво глукозе и инсулина може хранити ћелије рака. Сејфрид наглашава важност одржавања стабилног нивоа шећера у крви избегавањем шећера, рафинисаних угљених хидрата, месних прерађевина и хране генерално богате шећером, која може довести до хроничних упала и повећати ризик од развоја рака.

2. Кетогена дијета
Др Сејфрид се залаже за кето дијету, која подразумева исхрану са веома мало угљених хидрата и високим садржајем масти. Оваквом дијетом тело уместо коришћења глукозе као примарног извора енергије прелази на сагоревање масти и кетона. Пошто се ћелије рака првенствено ослањају на глукозу за деобу, ограничавање глукозе изгладњује ћелије рака и побољшава здравље.

Намирнице које бисте конзумирали на овој дијети су ораси, маслиново уље, авокадо, поврће са ниским садржајем угљених хидрата, немасни протеини (нпр. риба).

Међутим, важно је консултовати се са лекаром пре било каквих промена у исхрани.

3. Превенција упала
Хронична упала је у уској вези са раком. Др Сејфрид саветује усвајање антиинфламаторног начина живота, који укључује избегавање прерађене хране и шећера, затим конзумирање хране које спречава упале, као што је куркума, масна риба, зелени чај, итд. Саветује и смањење стреса кроз медитацију и дубоко дисање.

4. Пост
Доктор Сејфрид је велики заговорник и поста. Пост смањује глукозу у крви и повећава производњу кетона, које ћелије рака не могу ефикасно да користе. Ово помаже у инхибицији њиховог раста. Саветује и повремену аутофагију – процес чишћења оштећених ћелија у телу.

5. Смањите стрес
Хронични стрес оштећује митохондрије и повећава упале у телу, па професор доктор упозорава да треба већи приоритет давати одмору.

6. Редовно вежбање
Др Сејфрид наглашава да је редовно вежбање од виталног значаја за превенцију рака јер побиљшава функције митохондрија, снижава шећер у крви и смањује упале.

7. Редован и квалитетан сан
“Током спавања наше тело се опоравља и лечи. Посебно наше митохондрије. Што боље и више спавамо,наше тело ће бити здравије и актвније, односно функционалније у одбрани од ћелија рака”, навео је доктор.

Др Сејфрид је за “Мирор” навео и да су случајеви рака били ретки код афричких племена која су живела традиционално, али су порасли са модерним начином живота. Ово, такође, указује на значај животног стила у превенцији рака.

женаблиц.рс



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept