Početna » Из ПИО фонда стигле добре вести за пензионере у Србији: Управо је потписан важан договор

Из ПИО фонда стигле добре вести за пензионере у Србији: Управо је потписан важан договор

Важан Договор ПИО фонд је потписао са Аустријом

Данас је у Дирекцији Фонда потписан Договор о редовној размени података о износима пензија и података о чињеници смрти корисника пензија између српског носиоца пензијског и инвалидског осигурања и аустријских носилаца обавезног пензијског осигурања.



Договор о електронској размени података и пратећа докумената су потписали Реља Огњеновић, директор Републичког фонда ПИО, Петер Шлајнбах, председник Управног одбора Завода за пензијско осигурање Аустрије и Винфрид Пингера, директор Завода за пензијско осигурање Аустрије, уз присуство Кристијана Ебнера, амбасадора Аустрије у Србији, Мануела Ајгнера, аташеа за социјална питања у амбасади Аустрије у Србији, Милета Росића, државног секретара у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије, Зорана Пановића, директора Завода за социјално осигурање Републике Србије и њихових сарадника.

Успостављање директне електронске размене података између два фонда обезбедиће ефикаснију и лакшу примену Споразума између Републике Србије и Републике Аустрије о социјалној сигурности. Договор који је потписан данас обезбедиће елиминисање ризика грешке у исплати, што је у интересу обе уговорне стране, обезбедиће размену података о износима пензија на годишњем нивоу и податаке о чињеници смрти корисника на месечном нивоу. Уз Договор, потписан је и Технички протокол са описом сета података и наведеним начином сигурног трансфера података. Применом овог начина сарадње са аустријским носиоцима осигурања смањиће се и административни трошкови обе уговорне стране.



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept