Početna » Nasilje nad ženama u porastu

Nasilje nad ženama u porastu

Nasilje nad ženama i devojčicama učestava u Nemačkoj, ukazuje statistika policije. Prema podacima iz posebnog izveštaja na tu temu, žene i devojčice su prošle godine bile žrtve u 62.404 krivičnih dela.

To uključuje silovanje i seksualnu prinudu, a krivičnih dela je bilo osetno više od 58.900 iz prethodne godine, a skoro dvostruko više od 32.460 iz 2015.



U snažnom porastu je 2023. broj dela protiv lične slobode žena, koji uključuju prinudu na prostituciju i tiču se više od 148.000 ženskih žrtava. Prethodne godine, policija je u Nemačkoj registrovala 134.000 žena žrtava tog dela, a 2013. oko 106.000.

„Rastuće nasilje nad ženama je neprihvatljivo i zahteva još odlučnije delovanje,“ ocenila je ministarka unutrašnjih poslova Nensi Fezer (Nancy Faeser). „Za prestupnike su nam potrebne oštrije kazne, nanogice i obavezna obuka protiv nasilja.“

Ako neki prestupnik odbije obuku, onda mora da istrpi oštre sankcije, dodala je Fezerova.

Ona je ocenila da se uvođenje takve mere dobro pokazalo u Austriji i da je ona uključena u nacrt reforme prava dece koje je pripremilo ministarstvo pravosuđa.

Fezerova je letos najavila oštriju i dosledniju primenu zabrane počiniocima nasilja da pristupaju žrtvama.



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept