Početna » Ево кад запослени имају право на солидарну помоћ: Као и на колико новца могу да рачунају

Ево кад запослени имају право на солидарну помоћ: Као и на колико новца могу да рачунају

Многи новопечени родитељи нису у потпуности упознати са својим правима када добију дете, па неки од њих ни не знају да постоји појам солидарне помоћи.

Адвокат Озрен Словић је на свом ТикТок профилу поделио своје знање о овом питању.


“Да ли сте знали да у случају рођења детета или боловања дужег од три месеца имате право на исплату солидарне помоћи“, започео је он своје излагање.

Додаје да је тако нешто прописано Законом о раду само као могућност, али да је у неким гранама, као што су просвета, медицина, полиција и тако даље, то је означено као обавеза.

“Рецимо у просвети, запослени има право на солидарну помоћ за рођење детата у висини једне просечне зараде. У случају боловања дужег од три месеца, ситуација је иста“, навео је.

Даље каже да су сви други случајеви прописани или колективним уговором или уговором о раду, али и неким општим актом послодавца.

курир/МОНДО



 

 

(ВИДЕО) КОШАРКАШИ МЛАДОСТИ СП ПОСЛЕ ОДЛИЧНОГ ПРВОГ ПОЛУВРЕМЕНА НИСУ УСПЕЛИ ДА ИЗНЕНАДЕ ЏОКЕР У СОМБОРУ! Погледајте изјаве након меча

You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept