Početna » АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ ,ЧЕТВРТАК , 07. март од 09 до 14 часова , сала месне заједнице “ Доњи Град „

АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ ,ЧЕТВРТАК , 07. март од 09 до 14 часова , сала месне заједнице “ Доњи Град „

од Паланка данас
0 Коментар

Резерве А и О крвне групе су изузетно ниске. Молимо даваоце ових крвних група да се одазову хитно нашем апелу а добродошли су и даваоци осталих крвних група, поручују из Института за трансфузију крви Србије .


“ У Србији од 100 људи који могу дати крв то учини њих троје, а подршку акцији добровољног давања крви могу да дају сви здрави суграђани, који имају између 18 и 65 година живота и више од 50 кг тежине.Свако ко се добро осећа и сматра да је здрав може да дође на акцију. Свака здрава особа има резерву крви која није неопходна за уобичајене свакодневне активности и давањем дела резерве крви неће се угрозити здравље.

Мушкарци крв могу дати на 12 недеља (3 месеца), а жене на 16 недеља или 4 месеца.“ , подсећа Никола Марковић промотер добровољног давалаштва крви из организације Црвеног крста Смедеревска Паланка која у четвртак, организује редовну акцију добровољног давања крви у нашем граду.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept