Početna » АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ ОД 19. ДО 25. ФЕБРУАРА: Ево шта ће се СВЕ КОНТРОЛИСАТИ, возачи, добро ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ

АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ ОД 19. ДО 25. ФЕБРУАРА: Ево шта ће се СВЕ КОНТРОЛИСАТИ, возачи, добро ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ

Велика акција полиције почиње од 19. до 25. фебруара

од Паланка данас
0 Коментар

 


Саобраћајна полиција од 19. до 25. фебруара, како најављују, спроводиће међународну акцију појачане контроле саобраћаја, која ће бити усмерена на откривање прекршаја које чине возачи аутобуса и теретних возила.Током акције која се истовремено спроводи у 30 европских земаља чланица организације РОАДПОЛ (мрежа саобраћајних полиција Европе), саобраћајна полиција ће патроле првенствено усмеравати на путеве са најинтензивнијим саобраћајем аутобуса и теретних возила.

Посебан акценат ће бити на контроли поштовања одредби Закона о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима, као и превоза терета и испуњености општих услова за учешће у саобраћају возача теретних возила и аутобуса.

Анализе саобраћајних незгода у 2023. години показују да су теретна возила учествовала у 5.535 саобраћајних незгода од којих су готово две трећине изазвали управо возачи ових возила. С друге стране, аутобуси су учествовали у 1.553 саобраћајне незгоде од којих су око трећину изазвали возачи аутобуса.

Саобраћајна полиција је у истом периоду, у контроли саобраћаја, открила око 132.000 прекршаја које су извршили возачи теретних возила и 5.200 прекршаја које су учинили возачи аутобуса, саопштавају из МУП-а.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept