Početna » АКО ОБРИШЕТЕ АПЛИКАЦИЈУ еАГРАР МОРАТЕ ПОНОВО ДА ПРИЈАВЉУЈЕТЕ ГАЗДИНСТВО

АКО ОБРИШЕТЕ АПЛИКАЦИЈУ еАГРАР МОРАТЕ ПОНОВО ДА ПРИЈАВЉУЈЕТЕ ГАЗДИНСТВО

Нови систем еАграр требало је да омогући лакше и брже добијање подстицаја, као и пријављивнаје имања. Ипак, то у пракси није увек ни лагано, ни једноставно.

од Паланка данас
0 Коментар

Kако пишу Вечерње новости, дешава се да пољопривредници инсталирају апликацију, узму ИД број, пријаве се и да све то случајно обришу.

У том случају све морају да раде из почетка.„Хтела сам да обришем неке апликације на телефону, да ми не заузимају простор и случајно сам уклонила ову за еАграр. Kада сам поново хтела да инсталирам и убацим ИД број, само је одбио“, каже пензионерка Ј.Ј. из Долова.

Она је рекла и да је морала да иде у пошту, по нову шифру, као и да инсталира поново апликацију.

Ипак, није морала да поново убацује катастарске бројеве парцела и животиње.

У Пољопривредној саветодавној служби рекли су јој да не мора понов да подноси захтеве за субвенције по хектару, чију исплату иначе очекује ових дана.

Министарка пољопривреде Јелена Танасковић недавно је рекла да се преко Еаграра до сада регистровало 267.000 активних пољопривредних газдинстава.

„Стално се провлачи да имамо старије људе, да су то старије генерације, да су дигитално неписмени… Ако се већ 267.000 пољопривредника пријавило, мислим да то говори да ми нисмо дигитално неписмени“, рекла је Танасковић за РТС.

Регистрација и обнова регистрације пољопирвредних газдинстава, без које пољопривредници не могу да конкуришу за субвеницје, од ове године обавља се искључиво електронски, преко е-Аграра, што за старије, са недовољно информатичког знања представља велики проблем.

Нека удружења жалила су се да им треба много времена да унесу све податке о животињама и парцелама, као и шта на њима гаје.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept