Početna » Ако планирате АУТОБУСОМ НА ЛЕТОВАЊЕ, ово ограничење вам се неће свидети: Дозвољен само ЈЕДАН КОФЕР с 23 кг ПРТЉАГА, а ево шта више НЕ СМЕ да се носи

Ако планирате АУТОБУСОМ НА ЛЕТОВАЊЕ, ово ограничење вам се неће свидети: Дозвољен само ЈЕДАН КОФЕР с 23 кг ПРТЉАГА, а ево шта више НЕ СМЕ да се носи

Ко планира путовање на море преко агенције и то аутобусом, мора да зна да сада важе нова правила - путници неће моћи да носе по неколико кофера и торби и којекакве реквизите, већ само један пртљаг, и то до 23 килограма по особи.

од Паланка данас
0 Коментар

Наши туристи највише практикују такав вид превоза кад крену у Грчку на летовање.

Навика је била – у једном коферу храна, у другом гардероба, па посебно ручни замрзивач, столице за плажу, сунцобрани, нађе се места за решое, оне веће, јер ваља правити ајвар од паприка, које су такође спаковане (да, да, било је и тога, посебно у оним турама у септембру), гумени чамци, истина издувани, али и такви кабасти, весла… Слободно допиште шта сте виђали, а није да нисте, зар не?И кварили су се аутобуси под теретом, било је пуцања полуосовина.

Од сада ће сваком путнику који користи аутобуски превоз бити дозвољен само један кофер, и то до 23 килограма, као и један ручни пртљаг, и то онај који може стати у простор изнад седишта. У случају да превозник може да прими додатни пртљаг, путник ће морати да плати 30 евра по комаду, а то му дође понекад колико и један дан смештаја у апартману у Грчкој ван шпица сезоне.

Александар Сеничић,  директор Националне асоцијације туристичких агенција (ЈУТА), објашњава за Курир да је током претходних година велика количина пртљага представљала озбиљан проблем.

Ти бункери могу да приме одређену количину, а са друге стране тежина тих пртљага може да направи озбиљне техничке проблеме на аутобусу. Убацивали су људи све што им је падало на памет, носили су пуно хране, свега и свачега, а то притом по неким царинским прописима није ни дозвољено, навео је Сеничић.

Нагласио је да није било другог начина да се путници уведу у нормалу.

Озбиљна је количина пртљага тих 23 килограма, поготово кад идете на море, не исељавате се из земље, већ идете на одмор! Све преко тога може бити опасно и ризици су превише велики да их ми преузимамо на себе – истакао је Сеничић:

– Ово је уведено из безбедносних разлога, јер не може другачије да се изађе на крај с тим. Гурали су се кофери по местима где се путници превозе, то је опасно, ако, не дај боже, аутобус нагло закочи – може да повреди некога тај пртљаг. Више не можемо путнике да превозимо тако! То је утицало и на кварове аутобуса и да се изазову чак и саобраћајне незгоде. Чак се дешавало да од тежине толиког пртљага пуцају полуосовине на аутобусима. Путници су на време упозорени и обавештени о томе приликом куповине аранжмана.

КурирPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept