Početna » АКО ПРИМАТЕ ОВУ ПЕНЗИЈУ ДОБРО ПАЗИТЕ НА ЈЕДАН РОК: Истиче убрзо, а можете да останете без примања

АКО ПРИМАТЕ ОВУ ПЕНЗИЈУ ДОБРО ПАЗИТЕ НА ЈЕДАН РОК: Истиче убрзо, а можете да останете без примања

Свако ко живи у иностранству и прима пензију из Немачке не само да једном годишње добије пошту од пензијског осигуравајућег друштва с обавештењем о усклађивању пензије, него писмо често садржи и важну потврду коју не треба занемарити.

од Паланка данас
0 Коментар

Такозвану потврду о животу “Lebensbescheinigung” морају сваке године да приложе многи пензионери чија се пензија исплаћује у иностранству. То је доказ да сте живи и обрађује се путем пензијске службе Деутсцхе Пост АГ.


Отприлике, 400.000 држављана Србије добија новац из Немачке.

Шта треба да се уради?

  • Испуните потврду
  • Узмите потврду службеног тела
  • Пошаљите назад оригиналне обрасце
  • Ако сте изгубили образац, можете преузети потврду
  • Могућа дигитална потврда “Lebensbescheinigung”

Немачко пензијско осигурање жели да избегне исплате након смрти. Важно је да приматељи провере све податке на потврди. Ако је потребно, грешке треба исправити и потписати документ, пише Феникс магазин.

Осим тога, потребна је службена потврда коју можете добити, на пример, од локалних власти, банака или немачких представништава у иностранству. Погођени, потом, потврду шаљу назад.

За то постоје предвиђени рокови, на пример за 2024. то је 16. август. Ако не буде одговора до средине октобра, исплата пензија престаје од краја новембра. Ако се потврда о животу не докаже до краја априла следеће године, пензијски завод ће трајно обуставити исплату.

Слање докумената е-поштом или факсом није допуштено. Алтернативно, можете пружити доказ дигитално. За то је потребан паметни телефон који можете користити за фотографирање QР кода на писму које сте добили. Идентификација се, затим, одвија путем апликације ПостИдент.

БизнисКурирPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept