АМБАСАДОР ЕГИПТА ПРИСУСТВОВАО ОТВАРАЊУ ИЗЛОЖБЕ „МИНИ рестАРТ“ У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ

У Великој Плани је данас отворена Трећа међународна изложба дечијих ликовних радова малог формата Мини рестАРТ, једна од највећих изложби те врсте у свету.

На конкурс, који је тематски посвећен птицама, је приспело  укупно 4.958 радова, 2.723 из Србије и 2.235 из иностранства.

Отварању изложбе, између осталих, присуствовао је и амбасадор Египта у Србији Аmr Aljuwaili. После изложбе амбасадор је са својим домаћинима прошетао улицама Велике Плане.

Његова екселенција је изразила жељу да посети и манастир Копорин, где је краће време присуствовала вечерњој молитви у овој српској средњовековној светињи.

Организатор конкурса и изложбе је Образовно-креативни центар РЕСТАРТ, који води професор Снежана Гроздановић. Она је изложбу, која је одушевила више од 200 посетиоца који су данас продефиловали кроз Градску кућу у Великој Плани, припремила уз помоћ професора историје Иване Томас, мастера сликарства Уроша Стојиљковића и Вељка Воштића, пилота у пензији.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/ambasador-egipta-prisustvovao-otvaranju-izlozbe-mini-restart-u-velikoj-plani/