АМБАСАДОР ФРАНЦУСКЕ ЖЕЛИ ДА ПОСЕТИ СМЕДЕРЕВСКУ ПАЛАНКУ

Амбасадор  Француске у Србији,  Жан-Луј Фалкони, одговорио је на писмо председника Општине Смедеревска  Паланка, у коме је изложена историја пријатељских односа француског града Гренобла и Смедеревске Паланке,   и упућен позив да посети наш град. Амбасадор је изразио задовољстви и жељу да посети Смедеревску Паланку, и да би био почаствован да отвори  изложбу архивског материјала о везама између српског и француског народа у народном музеју.

Председник општине, Никола Вучен данас је упутио позив и потенцијлани пртокол амбасадору Француске  да посети Смедеревску Паланку. Преносимо вам писма у целости.

Традиционално пријатељство Смедеревске Паланке и француског Гренобла датира још из периода након Великог рата, али је полако отишло у заборав. Намера челника паланачке општине је да се оно обнови и сачува за будућа времена, а идеална прилика за то је обележавање јубилеја, 180 година успостављања дипломатских односа Француске и Србије.

У писму које је први човек Смедеревске Паланке, Никола Вучен, упутио амбасадору Француске у Србији, Жан-Лују Фалконију, подсећа да је траг пријатељства два града сачуван у називу Француске улице у Смедеревској Паланци, и Rue dе Palanka у Греноблу.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/ambasador-francuske-zeli-da-poseti-smederevsku-palanku/