АНА БРНАБИЋ ПОСЕТИЛА ТОПОЛУ

Председница Владе Србије Ана Брнабић посетила је данас Тополу. Она је том приликом обишла градом оштећена села Винчу и Белосавце и  разговарала са мештанима. Иначе ову општину пре два дана захватило је олујно невреме праћено градом које је нанело штету општини већу од 20 милиона евра.

„Ми полако почињемо да добијамо извештај о процени штете из локалних самоуправа које су погођене градом и у понедељак ће бити први састанак комисије за процену штете да видимо шта су те најважније ствари које ми треба да урадимо. Видећемо како људима да изађемо у сусрет и да им ове тешке тренуте што више олакшамо“, рекла је Ана Брнабић.

Она је нагласила да Србија генерално има проблем са противградном заштитом а најважније решење биће аутоматски противградни систем.

„Србија свакако није довољно добро покривена са противградном заштитом и ту постоји неколико важних и тешких проблема а један је што немамо аутоматске системе за противградну заштиту. Ми ћемо наредних дана расписати тендер за први радарски систем у Србији. Други проблем  је што немамо довољно добру сарадњу са суседима, облаци који дођу над Србију колико год ракета испалили не можемо много да урадимо“, навела је Брнабић.

Током посете селу Винча у разговору са великим бројем окупљених и очајних домаћина иначе узгајивача воћа који су у свету препознатљиви по томе, Брнабић је казала да их разуме и да је дошла да бих сагледала ситуацију и помогла.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/ana-brnabic-posetila-topolu/