АНА И НАСТАСЈА ДОНЕЛЕ ПАЛАНЦИ ЈОШ ДВЕ МЕДАЉЕ СА БАЛКАНСКИХ ШКОЛСКИХ КАРАТЕ ИГАРА

Ана Нијемчевић

Након златне медаље, коју је освојила Петра Пешић, паланачком карате спорту стижу још два вредна одличја. Наиме, Ана Нијемчевић је освојилазлатну медаљу а Настасја Михајловић сребрну медаљу на 1. Балканским школским карате играма у Новом Саду.

Настасја Михајловић и Милица Новковић

Куриозитет је да су ове медаље освојиле у финалу борби појединачно које су водиле њих две, најбоље паланачке каратисткиње. Ученица ОШ ХИМ, Ана Нијемчевић је чланица КК Гоша припремана под тренерском палицом искусног ветерана Миодрага Вуковића,  док  ученицу ОШ Олга Милошевић, Настасју Михајловић тренира искусна Милица Новковић..

Иначе, „Прве балканске школске карате игре“, у организацији Карате федерације Србије и Балканске карате федерације, а у сарадњи са Градом Новим Садом, Покрајинским секретаријатом за спорт и младе, Спортским савезом Србије и Министарством омладине и спорта Србије, одржавају се у спортској хали „Слана бара“ у Новом Саду. Почеле су у петак 10. новембра ,а завршавају се данас.

Организатори су нагласили да на такмичењу наступа око 500 учесника из девет балканских земаља и то из Србије, Хрватске, Словеније, Бугарске, Румуније, Македоније, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Мађарске.

Шампионат је акредитован од ЕКФ-а и налази се у такмичарском календару за 2017. годину. На такмичењу могу учествовати сви ђаци-карате спортисти који припадају WKF покрету и чије су националне федерације чланице WKF-а. Свака национална федерација је могла пријавити максимално четири такмичара по категорији и дисциплини, а програмом Балканских школских карате игара предвиђена су такмичења у дисциплинама – кате појединачно и борбе појединачно.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/ana-i-nastasja-donele-palanci-jos-dve-medalje-sa-balkanskih-skolskih-karate-igara/