АНАЛИЗА ХОРМОНА ШТИТНЕ ЖЛЕЗДЕ, МАМОГРАФИЈА И УЛТРАЗВУК У НОВОЈ АКЦИЈИ ПРЕВЕНТИВНИХ ПРЕГЛЕДА

У новој акцији превентивних прегледа 19. новембра, грађани ће без заказивања и упута у свим домовима здравља у Србији моћи да ураде анализу хормона штитне жлезде, мамографију, ултразвук.

Осим домова здравља у акцији учествују и све опште болнице, клиничко-болнички центри, а од овог месеца укључују се и војне болнице.

Министар здравља Златибор Лончар, током обиласка апотеке „Мостар“ где је проверавао како функционише електронски рецепт, разговарао је са грађанима и они су му рекли да би волели да се на следећим превентивним прегледима омогући мамографски преглед код жена, ултра звук, анализе хормона штитне жлезде, што је он прихватио.

Осим тога старији суграђани министру су предочили да немају новца за стоматолошке услуге, а министар је обећао и за то решење.

„Позваћу приватне стоматологе да направимо договор да ми као министарство купимо материјал, а да нам они изађу у сусрет кроз једну акцију да пензионерима поправимо зубе, оно што може да се поправи“, рекао је Лончар.

Извор: Танјуг

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/analiza-hormona-stitne-zlezde-mamografija-i-ultrazvuk-u-novoj-akciji-preventivnih-pregleda/