АНАЛИЗА СТАЊА БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ ОД 2016. ДО 2020. ГОДИНЕ

Агенција за безбедост саобраћаја је извршила анализу стања безбедности саобраћаја у периоду од 2016. до 2020. године свих 161 локалних самоуправа (општина и град) појединачно и израдила Извештај са најважнијим чињеницама за сваку локалну самоуправу.

Анализе су извршене на основу података о саобраћајним незгодама које су се догодиле у периоду од 2016. до 2020. године и резултата истраживања индикатора безбедности саобраћаја у Републици Србији. Извештај за сваку локалну самоуправу појединачно садржи:

  • основне податке о стању безбедности саобраћаја,
  • тренд који је успостављен у претходном петогодишњем периоду (2016-2020. година) када су у питању број саобраћајних незгода, број погинулих и повређених лица у саобраћајним незгодама,
  • анализу стања безбедности саобраћаја за различите категорије учесника у саобраћају, у односу на својство учешћа, категорију возила у којој су се налазили и старост учесника,
  • вредности основних индикатора безбедности саобраћаја,
  • податке о тренутном стању безбедности саобраћаја, у односу на циљеве дефинисане Националном стратегијом безбедности саобраћаја (за период 2015-2020. година).

Извештај је намењен свим субјектима, институцијама, предузећима и појединцима који су заинтересовани за податке о обележјима безбедности саобраћаја у циљу унапређења безбедности саобраћаја.

Извештаји о основним показатељима стања безбедности саобраћаја у периоду од 2015. до 2019. године за Општину Смедеревска Паланка можете преузети кликом ОВДЕ.

Извештај за сваку од 161 локалне самоуправе се могу преузети кликом ОВДЕ.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/analiza-stanja-bezbednosti-saobracaja-u-smederevskoj-palanci-od-2016-do-2020-godine/