АНТОНИНА АЏИЋ, УЧЕНИЦА ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“ У ЛЕТЊОЈ НАУЧНОЈ ШКОЛИ У ПЕТНИЦИ

Током септембра месеца сваке године Истраживачка станица „Петница“  организује посебан тип програма вишедисциплинарног карактера – Летња научна школа, намењену уценицима осмог разреда основних школа, којој тренутно присуствује ученица ОШ „Олга Милошевић” Антонина Аџић.

За конкурс је требало послати биографију, написати есеј о интересовањима које ученик има, препоруку наставника и сагласност директора школе. Антонина је уз обавезну конкурсну документацију послала своје слике, цртеже, своје песме и прозне радове. Ученица је показала заинтересованост да се у току ЛНШ пронађе у групи за психологију.
ЛЕТЊА НАУЧНА ШКОЛА је вишедисциплинарни програм увођења заинтересованих ученика у основне методе науке и истраживачког рада. Током ових активности ученици се непосредно ангажују у активностима теоријског, практичног и истраживачког карактера у области астрономије, биологије, електронике, физике, хемије, географије, геологије, археологије, математике, психологије, рачунарства и сл. као и кроз рад различитих радионица (рачунари, фотографија, новине, музика…).
Kолико сазнајемо од Антонине план ЛНШ за основце подразумева да ученици учествују по свим групама било да су природне или друштвене науке у питању. Рад ЛНШ подразумева целодневне истраживачке активности уз паузе за оброке, окрепљење, а такође и учење у природи. Ученици желимо сваки успех, добро здравље и очекујемо свакодневне добре вести и фотографије како би мотивисали ученике VII разреда да размишљају о конкурсу ЛНШ за 2022.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/antonina-adzic-ucenica-os-olga-milosevic-u-letnjoj-naucnoj-skoli-u-petnici/