АПЕЛ ВОЗАЧИМА ДА ПОШТУЈУ САОБРАЋАЈНЕ ПРОПИСЕ, ПРОТЕКЛОГ ВИКЕНДА ДЕВЕТ ПОГИНУЛО И 100 ПОВРЕЂНО У УДЕСИМА

Управа саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова Републике Србије апеловала је данас на све учеснике у саобраћају да поштују прописе и тако сачувају свој и туђе животе.

„Протеклог викенда у саобраћајним незгодама у Србији живот је изгубило девет особа, док је 100 људи повређено. Прве анализе показују да су најчешћи утицајни фактори ових саобраћајних незгода били неприлагођена брзина, непрописно претицање, а симптоматично је и да велики број учесника није користио сигурносни појас у тренутку саобраћајне незгоде“, указао је Александар Раденковић из Управе саобраћајне полиције.

Он је истакао да саобраћајна полиција од почетка летње сезоне спроводи акције појачане контроле саобраћаја, што ће чинити и у наредном периоду.

„Управа саобраћајне полиције још једном апелује на све учеснике у саобраћају да поштују прописана ограничења брзине, да користе сигурносни појас на предњем и задњем седишту и да на пут крећу искључиво уколико су одморни и праве паузу на свака два сата“, поручио је Раденковић.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/apel-vozacima-da-postuju-saobracajne-propise-proteklog-vikenda-devet-poginulo-i-100-povredjno-u-udesima/