АПР: РОК ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ФИНАНСИЈСКИХ ИЗВЕШТАЈА 4. АВГУСТ

Правна лица, односно предузетници који још нису доставили Агенцији за привредне регистре (АПР) своје редовне годишње финансијске извештаје за 2019. годину имају рок да то учине до уторка, 4. августа, саопштила је данас АПР.

У АПР-у очекују да до тог рока још око 25.000 обвезника достави своје извештаје.До сада је 246.264 обвезника испунило ову обавезу.

Од тог броја 189.934 обвезника доставило је редовне годишње финансијске извештаје истовремено са подацима за статистичке потребе, 28.046 је доставило изјаве о неактивности, док је редовне годишње финансијске извештаје самостално доставило 28.284 обвезника.

Будући да ће велики број обвезника своје извештаје припремати и достављати и током викенда, АПР је у суботу и недељу, 1. и 2. августа, од 9 до 15 часова, односно у уторак, 4. августа, до поноћи, обезбедила дежурства у Регистру финансијских извештаја и Сервис деску.

То је, наводи, обезбеђено ради пружања стручне помоћи у вези са састављањем и достављањем финансијских извештаја и техничке подршке обвезницима за рад у информационом систему за електронско састављање и достављање извештаја.

Подсећају да је рок за достављање редовних годишњих финансијских извештаја изузетно ове године продужен, у складу са Уредбом о померању рокова за одржавање редовне седнице скупштине привредног друштва и достављање годишњих и консолидованих финансијских извештаја привредних друштава, задруга, других правних лица и предузетника…

На интернет страници Агенције, у оквиру Регистра финансијских извештаја, објављене су информације, односно инструкције у вези са достављањем редовног годишњег финансијског извештаја за 2019. годину, у форми правила, техничких и корисничких упутстава, као и видео упутстава.

Обвезници могу питања у вези са применом ПИС ФИ система или проблема са потписивањем слати на електронску адресу sd@apr.gov.rs , за додатна објашњења у вези достављања извештаја могу послати мејл на finizvestaji@apr.gov.rs , а за ажурирање статусних података или података о законском заступнику потребно је да упуте рекламацију на електронску адресу obveznicifi@apr.gov.rs .

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/apr-rok-za-dostavljanje-finansijskih-izvestaja-4-avgust/