АУТОМЕХАНИЧКЕ ЛЕСТВЕ СЕКТОРУ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ У СМЕДЕРЕВУ

У Наставном центру Макиш у Београду, данас је обављена примопредаја 10 ватрогасно-спасилачких аутоцистерни и пет аутомеханичких лестви које је МУП набавио за потребе Сектора за ванредне ситуације.

У саопштењу МУП-а указује се да су од почетка ове године ватрогасци-спасиоци на територији Србије реаговали су у 25.916 ванредних догађаја, од чега су 20.223 били пожари, и да су спасили 1.283 особе.

 После дужег времена ватрогасци су добили пет  аутомеханичких лестви, чија је максимална радна висина 32 метра. Добили су и 10 пратећих аутоцистерни које ће унапредити рад службе.

Аутоцистерне „Ивеко“, са цистернама за воду капацитета 7.000 литара, биће испоручене управама за ванредне ситуације у Београду и Новом Саду, као и одељењима за ванредне ситуације у Зрењанину, Кикинди, Новом Пазару, Пироту, Пожаревцу, Пријепољу, Прокупљу и Суботици.

Аутохидрауличне лестве „Ивеко“ биће испоручене Управи за ванредне ситуације у Београду и одељењима за ванредне ситуације у Лесковцу, Смедереву, Сремској Митровици и Шапцу.

У последње три године ватрогасно-спасилачким јединицама широм Србије, само у склопу овог капиталног пројекта Министарства унутрашњих послова усмереног ка подизању капацитета Сектора за ванредне ситуације, испоручено је 228 возила различите намене, а сви ватрогасци-спасиоци опремљени су новим радним и интервентним униформама.

Фото и инфо МУП Србије

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/automehanicke-lestve-sektoru-za-vanredne-situacije-u-smederevu/