БЕКИЋ: СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ ДНЕВНО ОКО 4000 ОБОЛЕЛИХ ОД КОВИДА

Члан Кризног штаба и директор Дома здравља Савски венац Зоран Бекић оценио је да се следеће седнице може очекивати дневно око 4.000 оболелих од ковида 19.

„Бројеви су поново почели да расту тога смо сви свесни. Почетком јуна смо имали 300 инфицираних пацијената дневно, а сада је тај број негде око 2.500 и више. Сваке недеље се увећа број заражених пацијената за 50 одсто“, рекао је Бекић за РТС.

Он је додао да расту и бројеви инфициране деце, и навео да је јуну било заражено корона вирусом једно до двоје деце недељно, а сада отприлике двоје или троје дневно, а да их је у петак било четворо.

Додао је да сада има око 200 хоспитализованих пацијената, али да сваки дан постоји повећан број пријема у односу на отпусте.

„Ако погледамо такав тренд сигурно је да ћемо у наредних неколико недеља можда доћи и до четвороцифрених бројева за хоспитализоване пацијенте. Већ следеће недеље може се очекивати око 4.000 новооболелих на дневном нивоу“, оценио је Бекић.

Према његовим речима најчешће се заражава радно способно становништво и млади, а симптоми су повишена температура, бол у грлу, костима, мишићима, кашаљ.

„Али, можемо да кажемо да последњих дана виђамо нешто теже клиничке слике са повишеном телесном температуром“, истиче Бекић.

Бета

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/bekic-sledece-nedelje-dnevno-oko-4000-obolelih-od-kovida/