Početna » “БЕНТЛИ” ОТИШАО ЗА 180.000 ЕВРА: На лицитацији Царинарнице Суботица продата лимузина по рекордној цени

„БЕНТЛИ“ ОТИШАО ЗА 180.000 ЕВРА: На лицитацији Царинарнице Суботица продата лимузина по рекордној цени

На лицитацији коју је организовала Царинарница Суботица продато је укупно 12 возила - 11 аутомобила и један аутобус.

од Паланка данас
0 Коментар


 

Најскупљи међу њима, апсолутни рекордер међу продатим возилима је “Bentley Continental GT V8“, стар само две године,  за кога је нови власник искеширао  више од 21 милион динара, односно скоро 180.000 евра.Његова почетна цена била је готово дупло мања – 12 милиона динара, а кауцију од 30 одсто ове суме уплатило је чак седам заинтересованих понуђача.  То није ни чудно јер тржишна цена „бентлија“ 2022.годиште кошта иде од 230.000 до 300.000 евра.

Ово је рекордна цена по којој је продат један аутомобил од када је Управа царина Србије организује лицитације, које су од 30. марта 2022. године електронске, као једини начин продаје трајно одузете робе.

У Царинарници Суботица легендарна ‘буба 1302’ из седамдесетих прошле године продата је за чак 1,6 милиона динара. Љубитељи овог светски познатог олдтајмера жустро су надметали током лицитације и тако вишеструко подигли почетну цену од 250.000 динара. Иако је плаћена цена „бубе“ била скоро шест и по пута већа од почетне, она је била знатно јефтинија од драгоцених метала продатих за више од 7,8 и 7,2 милиона динара и мушког „Ролекса м2100’ који је продат за више од четири милиона динара.

У протекле две године Управа царине организује електорнске лицитације трајно одузете робе која се може погледати на сајту. Потенцијални учесници су у обавези да се у назначеном року пријаве и уплате кауцију за учешће, трећину почетне цене. Свака од царинарница, која организује е-лицитацију у обавези је да претходно организује и разгледање робе, у термину назначеном у апликацији.

Да поврате одузето

ПРАВО учешћа на овим акукцијама имају и фирме и грађани, као и домаћи и страни држављани. Важна информација је да могу да учествују и грађани од којих су одузети предмети који се излажу јавној продаји.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept