БЕОГРАДСКЕ БОЛНИЦЕ КРЦАТЕ, ЗАТО У ОБ „СТЕФАН ВИСОКИ“ СТИЖЕ ВЕЛИКИ БРОЈ ПАЦИЈЕНАТА ИЗ БЕОГРАДА

Хитна помоћ целе ноћи развозила ковид пацијенте у околне градове јер је Београд крцат.  Члан Kризног штаба др Предраг Kон изјавио је јуче да је здравствени систем пред пуцањем. Београд је, као највеће жариште, изгледа попунио све капацитете па су пацијенти превожени чак до Пожаревца.

Kако је наведено из Хитне помоћи, пацијенти са сумњом на КОВИД-19 превожени су и до Смедеревске Паланке, Смедерава и Пожаревца.

У ОБ „Стефан Високи“ је ноћас примљено још 23 пацијента од овог броја 7 је са територије других општина, тако да је сада укупан број лежећих пацијената на ковид одељењу сада 60 пацијената. Капацитет ковид одељења је тренутно 109 лежајева. На Инфективном одељењу је прегледано за последња 24 сата 91 пацијент док је у јулу рекорд износио 80 прегледа за 24 сата.

Јуче је у Србији регистровано преко 5500 новозаражених, а дан је почео такође са извештајем из Хитне помоћи, одакле је тада речено да су целе ноћи превозили ковид пацијенте. Шта ли нас тек данас чека?

Због погоршане епидемиолошке ситуације у Србији, коју су готово сви релевантни стручњаци најављивали, заказана је хитна седница Kризног штаба за петак у девет часова. Према писању медија, на столу су три нове мере. и то о даљем скраћивању радног времена продавница и угоститељских објеката, затим о преласку на рад од куће у већини фирми, уз обавезну потврду за вртиће да родитељи деце морају да буду на свом радном месту.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/beogradske-bolnice-krcate-zato-u-ob-stefan-visoki-stize-veliki-broj-pacijenata-iz-beograda/

2 comments

    • Sandra on 19/11/2020 at 21:19

    Ohoho e tek sad se cuvajte ljudi, pogotovo vi koji imate preglede po bolnici i koji idete od jedna do druga vrata. Neverovatno…

    • Bios on 19/11/2020 at 15:46

    Gospode Boze spasi nas….

Komentari su onemogućeni.