Početna » БЕСПЛАТНА ВАНТЕЛЕСНА И ЗА ТРЕЋЕ ДЕТЕ? Ускоро измене закона по којима држава даје 500.000 динара за рођење првог, а 600.000 за друго дете

БЕСПЛАТНА ВАНТЕЛЕСНА И ЗА ТРЕЋЕ ДЕТЕ? Ускоро измене закона по којима држава даје 500.000 динара за рођење првог, а 600.000 за друго дете

У Скупштини Србије ће се ускоро наћи измене закона по којима ће држава за рођење првог детета давати 500.000 динара, а за друго 600.000 динара. У склопу борбе за наталитет, разматра се и могућност да за парове буде бесплатна вантелесна оплодња и за треће дете.
Министарка за бригу о породици и демографију Милица Ђурђевић Стаменковски рекла је за “Новости” да ће ускоро послати предлог Министарству здравља да бесплатна буде и вантелесна оплодња за треће дете.

Држава тренутно финансира вантелесну оплодњу за парове, за прво и друго дете, а план је да се ова могућност прошири и на треће дете у склопу борбе државе за побошљање наталитета.

Иначе, председник Србије Александар Вучић је раније најавио да ће људи добијати помоћ од 500.000 динара за прво дете и 600.000 за друго, а за то је потребно изменити законску регулативу.

НовостиYou may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept