БЕСПЛАТНЕ БАЊЕ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ ОВЕ ГОДИНЕ ЈОШ НА ЧЕКАЊУ

Конкурс за бесплатан опоравак пензионера у двадесетак бања у 2020. години, иако најављиван од стране чланова Надзорног одбора ПИО фонда за јесен, биће расписан тек када се стекну здравствено-безбедносни услови за несметано коришћење овог права. С обзиром на то да се последњих дана епидемиолошка ситуација нагло погоршала, највероватније да ће најстарији морати да сачекају следећу годину за рехабилитацију о трошку државе.

Укупна средства која су Финансијским планом у овој години планирана за унапређење друштвеног стандарда пензионера износе 513.660.000 динара и то је за 50 милиона више него лане.

Прошле године Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање је расписао конкурс после првомајских празника, а коначне ранг-листе објављене су на огласним таблама пензионерских удружења, 25. јуна. То значи да су регуларни рокови већ прошли. Према статистици Фонда право на овај вид државне помоћи остварило је том приликом 13.620 корисника.

За бесплатан опоравак годинама уназад важе исти услови, што значи да рехабилитација траје 10 дана, а право да конкуришу имају само они чији месечни пензиони чек није већи од просечне пензије у Републици, која примера ради, сада износи 27.755 динара.

Новости

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/besplatne-banje-za-penzionere-ove-godine-jos-na-cekanju/