Početna » БЕСПЛАТНИ СПЕЦИЈАЛИСТИЧКИ ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ У ДОМУ ЗДРАВЉА

БЕСПЛАТНИ СПЕЦИЈАЛИСТИЧКИ ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ У ДОМУ ЗДРАВЉА

од Паланка данас
0 Коментар

У организацији Здравственог центра Смедеревска Паланка, у централној згради Дома здравља Смедеревска Паланка, организовани су превентивни прегледи.

Сви заинтересовани грађани (без обзира да ли имају здравствено осигурање или не) могли су да обаве следеће скрининг прегледе: скрининг на карцином грлића материце (преглед гинеколога ПАПА тест), скрининг на малигни меланом (преглед младежа од стране дерматолога), скрининг вида (преглед офталмолога), као и пародонтални скрининг (преглед стоматолога ради превенције или евентуалног лечења пародонтопатије).

Током претходне акције „ОТВОРЕНА ВРАТА“ ЗА ПРЕВЕНТИВНЕ ПРЕГЛЕДЕ У ИСТУРЕНИМ АМБУЛАНТАМА ДОМА ЗДРАВЉА СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА, коју је организовао Здравствени центар Смедеревска Паланка, по селима наше општине, као и у централној згради дома здравља, обављено је чак 527 општих интернистичких прегледа (са електрокардиографијом, мерењем гликемије и крвног притиска), обављено је 465 ултразвучних прегледа абдомена и 391 ултразвучни преглед штитасте жлезде. Сваки грађанин који се одазвао на прегледе добио је и тест на рано откривање депресије, а заинтересоване жене су од стране службе за поливалентну патронажу обучене за самопреглед  дојке.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept