БЕСПОВРАТНА СРЕДСТВА ЗА БУШЕЊЕ БУНАРА И НАВОДЊАВАЊЕ

Управа за пољопривредно земљиште објавила је два конкурса за доделу бесповратних средстава за наводњавање и то:

НАБАВКА НОВЕ ОПРЕМЕ ЗА НАВОДЊАВАЊЕ
Право на коришћење средстава за набавку нове опреме за наводњавање и то за опрему набављену у 2020. години може да оствари:
1) физичко лице – носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинства,
2)   научноистраживачка организација: факултет и институт,
3)  установа: средња стручна школа у подручју рада пољопривреде и висока школа струковних студија из области пољопривреде коју је основала Република Србија,

4)  привредно друштво: микро, мало и средње правно лице разврстано у складу са законом којим се уређује рачуноводство,
5)  предузетник,
6)  земљорадничка задруга
Подносилац пријаве право на средства за набавку нове опреме за наводњавање и то за опрему набављену у 2020. години, може да оствари ако је уписан у Регистар пољопривредних газдинстава у активном статусу и ако је уписао у Регистар парцеле на којима се поставља опрема за наводњавање.
Подносилац пријаве може да оствари право на средства за набавку нове опреме за наводњавање ако поднесе највише једну пријаву која се односи на набављену опрему минималне вредности 40.000 динара без урачунатог пореза на додату вредност.
Износ средстава који се одобрава је до 60% вредности набављене опреме за наводњавање без урачунатог пореза на додату вредност,максимално до 3.000.000 динара ИСКОП/БУШЕЊЕ БУНАРА У ФУНКЦИЈИ НАВОДЊАВАЊА
Подносилац пријаве право на коришћење средстава за ископ/бушење бунара у функцији наводњавања може да оствари ако је физичко лице – носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинства које је уписано у Регистар у активном статусу, ако је уписао у Регистар парцелу која је земљиште које се користи за пољопривредну производњу (њива, врт, воћњак, виноград, ливада, пашњак и трстик) на којој треба да се врши ископ/бушење бунара у функцији наводњавања и власник је те парцеле.
Износ средстава који се одобрава је до 80% вредности по дужном метру ископа/бушења бунара, односно до 3.000 динара по дужном метру ископа/бушења бунара без урачунатог пореза на додату вредност.
Максимални износ средстава по поднетој пријави који може бити одобрен је 180.000 динара без урачунатог пореза на додату вредност.
Пријаве на Конкурс подносе се закључно са  6.07.2020. године.

Петровић Снежана
ПССС Смедерево

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/bespovratna-sredstva-za-busenje-bunara-i-navodnjavanje/

4 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • Grada on 24/06/2020 at 13:35

  Busenjed,bnnara je oko 50e po metru,a oni spominju neke 3.000 din.Sto je 50% od prave cene.

  • Azanjac on 24/06/2020 at 07:07

  O čemu vi pričte? Znate li vi da u Azanji masovno ljudi nemaju vodu u bunarima, za domaćinstvo i stoku, ne pričam za zalivanje. Uvedite vi nama vodovod, pa posle pominjite sredstva za navodnjavanje. Ovako imam utisak kao da se neko sprda sa nama, nemamo vodu za kuću, a daju nam pare da kopamo bunare po njivama.

   • Grizzly on 24/06/2020 at 14:51

   Azijac ne trabunjaj so much

    • Azanjac on 24/06/2020 at 22:32

    Baš se vidi da si neki Azijat slepče

Komentari su onemogućeni.