Početna » БЕСПОВРАТНА СРЕДСТВА ЗА ИНФРАСТРУКТУРНЕ ПРОЈЕКТЕ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

БЕСПОВРАТНА СРЕДСТВА ЗА ИНФРАСТРУКТУРНЕ ПРОЈЕКТЕ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

Данас је у Палати Србија у Београду потписан оквирни споразуми између Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије и 145 градова и општина у Србији, а међу њима је и Смедеревска Паланка.

од Паланка данас
0 Коментар

У питању је пројекат ЛИИД, на основу споразума о зајму између Србије и Међународне банке за обнову и развој и Уговор о кредиту између Француске агенције за развој и Србије за реализацију Пројекта развоја локалне инфраструктуре и институционалног развоја у Републици Србији.  Смедеревска Паланка ће по том основу добити бесповратна средства у износу од 1.640.366 евра.
Споразум о сарадњи са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре потписао је за Општину Смедеревска Паланка њен председник Никола Вучен.

Укупна вредност пројекта развоја локалне инфраструктуре и институционалног јачања локалних самоуправа у Србији износи 265.200.000 евра, а реализација ће трајати до 30. новембра 2028. године

Носилац пројекта је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, а програмом је обухваћено уређење тргова, озелењавање јавних површина, изградња пешачких и бициклистичких стаза, увођење паметних система саобраћаја, заштита инфраструктуре од климатских промена и многи други сегменти локалног развоја.

Народна Скупштина Републике Србије је, подсећамо, 28. априла потврдила Споразум о зајму између Републике Србије и Међународне банке за обнову и развој и Уговор о кредиту између Француске агенције за развој и Републике Србије за реализацију Пројекта развоја локалне инфраструктуре и институционалног развоја у Републици Србији (ЛИИД пројекат). Ово је највећа инвестиција Француске агенције за развој у Србији до сада.

Пописивању Споразума је, осим ресорног министра Горана Весића и директора ЈП Путеви Србије и директора „Србијааутопута“ Звонимира Марковића, присуствовао и председник Александар Вучић.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept