Početna » БЕЗБЕДНОСТ У ОНЛАЈН ОКРУЖЕЊУ

БЕЗБЕДНОСТ У ОНЛАЈН ОКРУЖЕЊУ

од Паланка данас
0 Коментар

Ученици петог и шестог разреда, који похађају слободну наставну активност медијска писменост, прошли су у току другог полугодишта онлајн обуку „Како да заштитим себе и друге на интернету“ на платформи „Чувам те“.„Чувам те“ је национална платформа за превенцију насиља које укључује децу (као жртве или починиоце). Циљ ове активности био је да ученици сазнају који су најчешћи ризици у дигиталном свету, шта је дигитално насиље, ко су интернет предатори и како да поступе у ситуацијама дигиталног насиља. Након завршене обуке ученици су добили бесплатан персонализован сертификат.

Неки од ученика су, на своју иницијативу, прошли и онлајн обуку „Шта можеш да урадиш ако имаш сазнање да твој друг или другарица трпе насиље?“, тако да су ову школску годину завршили са два сертификата са националне платформе „Чувам те“. Безбедност на интернету и уопште безбедност деце изузетно је важна тема у садашњем тренутку. Верујемо да ће им ове обуке бити од велике користи као и чињеница да су часови медијске писмености, између осталог, посвећени и тој теми.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept