Početna » “БИБЕРЧЕ” У ОШ “ОЛГА МИЛОШЕВИЋ”

„БИБЕРЧЕ“ У ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“

од Паланка данас
0 Коментар
Одељење 5/3 ОШ „Олга Милошевић” је са својом наставницом српског језика, Маријом Јагличић, пред крај полугодишта желело да обрадује другаре и прикаже им једну интересантну активност везану за обраду дела Љубише Ђокића „Биберче“.Поред дружења и забаве, њихов циљ је био и да скрену пажњу на неке важне поруке које носи ово дело – да кроз живот треба ићи с вером у себе, да је ум важнији од физичке снаге, да човекова величина зависи од његових дела и да срећа не долази сама од себе.
Наиме, ученици су приказали драмски скеч адаптиран на основу овог вољеног дела у коме су учествовали сви из одељења. Неки су били упошљени као глумци, неки су били шминкери и костимографи, док су неки правили луткице за један део у представи. Ученици који нису глумили су направили са наставницом видео са кратким запажањима о Биберчетовој храбрости. Ученик Огњен, љубитељ информатике, у програму Скреч урадио је анимацију о Биберчету. Петар Димитријевић нацртао је Биберчета и такође дао све од себе да буде део ове активности.
Ученици 5/3 су иначе љубитељи ваннаставних активности, тако да је дружење и рад током спремања овог часа било још једно богато искуство, али и прилика да покажу да уз мало труда може да се ужива у часовима књижевности на другачији начин.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept