Početna » БИЗАРНО ПИТАЊЕ СРБИНА ПОКРЕНУЛО ЛАВИНУ КОМЕНТАРА-КЕШ ЗА ЛЕШ

БИЗАРНО ПИТАЊЕ СРБИНА ПОКРЕНУЛО ЛАВИНУ КОМЕНТАРА-КЕШ ЗА ЛЕШ

Неименовани младић, објавом на српском делу форума Редит, поставио је осталим корисницима бизарно питање због кога се многи питају да ли је ова објава истинита или је плод особе која је жељна пажње

Keš za leš?
by u/the_rodent_incident in serbia

Младић из Србије, огласио се на друштвеним мрежама бизарним и страшним речима, питајући кориснике форума Редит како може да након смрти распрода своје органе.

Неименовани младић, објавом на српском делу форума Редит, поставио је осталим корисницима бизарно питање због кога се многи питају да ли је ова објава истинита или је плод особе која је жељна пажње. Наиме, младић је имао широк спектар питања везаних за продавање органа након своје смрти, од тога шта све може да прода, преко тога да ли је тај чин легалан, све до тога да ли органи могу да се продају у иностранство.„Kолико вреди људско тело? Питам зато што размишљам да ставим у тестамент да породица после моје смрти моје тело не сахрањује ни кремира него да га прода за делове (органи, итд) или да га прода ђутуре (за обуку студената, за филмске сврхе, итд.). Да ли је то законски могуће у Србији?

Ако не, могу ли да мој леш ставе под лед и продају за кеш у иностранству? Kоја су правила за изношење покојника из земље?“, гласила је његова бизарна објава.

У коментарима који су наступили, редитори из Србије нису крили свој шок и чуђење објавом. Један од њих је сам наслов објаве саркастично окарактерисао као идеалан рекламни слоган.

„Скроз валидан слоган и обрнуто, леш за кеш“, кратко је написао.

У неверици шта је прочитао, један од редитора из Србије упоредио је овакво оглашавање са откупцима старог гвожђа.

„Иде Београдом у погребном комбију са разгласом : Kупујемо, лешеве, људи, животиња и љубимаца, чистимо шупе, подруме и односимо непотребне лешеве“, написао је он.

Било је и оних који су иако свесни да се можда ради о особи жељне пажње, износили одговоре који су се рицали правних и етичких чињеница везаних за „његову намеру“.

„Трговина органима није дозвољена. Макар их сам продавао. Не само у Србији већ свуда. Са таквом идејом можеш само породици да направиш проблем. Можеш да завештатш тело и органе али без накнаде. Можеш и да потпишеш за добровољног даваоца.“, написао је овај редитор, а онда додао још једну битну ставку.

„Осим тога, на илегалном тржиштиу се мало траже органи старијих особа. Ако си млађи а размишљаш на ову тему, боље окрени сос телефон или попричај са неким од струке.“, искрено је одговорио он.

Ипак, највише коментара је сакупио коментар редитора који је у неверици због онога што је прочитао, имао да напише свега пар речи „Доста интернета за данас“.

 You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept