БОГАТ ФОНД КЊИГА У ШКОЛСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ ОШ ХРШ

Међународни дан дечије књиге у целом свету се обележава 2. априла од 1967. године у спомен на рођење писца Ханса Кристијана Андерсена.
Међународни одбор за дечију књигу The International Board on Books for Young People (IBBY), обележава овај дан широм света да би се деца подстакла на читање.
У ОШ ХРШ се налази богата библиотека која је доступна ученицима свих узраста. Велика предност библиотеке јесте што ученици могу пронаћи све што их занима од литературе и школске лектире. Знамо да су деца по природи радознала, неке интересује географија, неке историја, неке страни језик…  У школској библиотеци могу развити своја интересовања кроз разне енциклопедије. Поред енциклопедија које поседује библиотека, ученици могу прочитати књиге разних књижевних жанрова: путописе, песме, приче… Најважније је за ученике да у својој школи имају увек доступну библиотеку уз помоћ које могу унапређивати своја знања током целог школовања.
Школска библиотека је такође и одличан простор за рад, учење, истраживање, као и одржавање радионица, предавања или књижевних сусрета.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/bogat-fond-knjiga-u-skolskoj-biblioteci-os-hrs/