БОГАТА ПОНУДА ЦВЕЋА ЗА ОСМИ МАРТ У ЦЕНТРУ ПАЛАНКЕ

Међународни дан жена или, колоквијално, 8. март (Осми март), дан је посвећен женама и слави се сваке године 8. марта. Овај дан је настао као дан борбе за економску, политичку и социјалну равноправност жена и мушкараца. Швајцарска је последња земља у Европи која је увела право гласа женама (1972).

По традицији у доњем делу главне улице у Паланци, постављене су тезге за продају цвећа и поклона поводом сутрашњег празника 8. марта Дана жена.

Као и увек цене су шаренолике и углавном су приступачне за свачији џеп, ситни поклончићи и по који цвет могу се наћи за стотинак динара па до неколико стотина за богате цветне декорације и икебане.

„Моја цвећара“ код робне куће Шангај у центру града је за ову прилику припремила богат избор цвећа прилагођен свачијем џепу а део асортимана можете видети на фотографијама.

Ове године 8. март пада у недељу тако да се добра продаја очекује и у понедељак  9. марта када ученици крену у школу и предузећа крену са радном недељом.

Осмомартовска чаролија има посебну моћ над женама. Чиме год да се баве, одакле год да су и колико год година да имају, свака жена поклекне пред пажњом оног који дарује. Мушкарци обично купују цвеће, они са дубљим џепом накит и парфеме, али само оно од срца заиста нема цену. А тако само дарују деца.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/bogata-ponuda-cveca-u-mojoj-cvecari-za-osmi-mart/