БОГОЈАВЉЕНСКО КУПАЊЕ У ЗАЛЕЂЕНОЈ ЈАСЕНИЦИ (ВИДЕО)

Наш суграђанин Драган Баћа Цветановић данас је, на велики празник Богојављења, као симболични обред сећања на Крштење Господње у реци Јордан на јучерашњи дан, на јављање Господа на данашњи дан и на Сабор Светог Јована Крститеља који и крсти Господа сутрадан, а кога иначе породица Цветановић слави као крсно име, са својим укукућанима у пратњи, обавио купање на оближњој речици Јасеници-Млаци.

Ова симболика је уједно и назнака једног од будућих дешавања, као што је пливање за Часни крст и многих других активности у оквиру Братства и Сестринства, удружења грађана у коме је Баћа један од оснивача, уз друге наше угледне и ангажоване суграђане. Удружење има националну, патриотску и православну платформу и у складу са тим ће и деловати, потпуно непрофитабилно и нестраначки, а у циљу етичке и националне едукације деце и одраслих који то желе.

Позивамо грађане да нам се придруже и допринесу нашем раду према својим жељама и интересовањима, на првом јавном сабрању на дан нашег духовног оца, Светог Саве, у просторијама Народног музеја у 19 часова.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/bogojavljensko-kupanje-u-zaledjenoj-jasenici-video/