БОЛНИЦЕ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ И СМЕДЕРЕВУ ПОСТАЈУ КОВИД БОЛНИЦЕ?

Министар здравља у Влади Републике Србије Златибор Лончар изјавио је данас да се због великог броја заражених коронавирусом клиничко-болнички центри Звездара и Земун потпуно враћају у ковид систем.

Према његовим речима, уколико буде потребе, болнице у Смедереву, Смедеревској Паланци, Пожаревцу и Аранђеловцу биће болнице за смештај ковид позитивних пацијената.

Хитне пацијенте и пацијенте са малигним обољењима примиће КЦС и ВМА, додао је Лончар и напоменуо да Општа болница у Панчеву неће бити у ковид систему и тамо ће бити пребачени пацијенти из КБЦ „Звездара“ и КБЦ „Земун“.

Он је нагласио да је дао налог свим директорима болница у којима су смештени ковид пацијенти да транспарентно обавештавају јавност о броју лежећих пацијената, пацијената на респираторима и колико је било смртних случајева.

Налог су добили директори у Нишу, Крагујевцу, Новом Саду и у другим градовима да између 12 и 13 часова изађу у сусрет медијима и саопште им све податке који их интересују, прецизирао је Лончар.

Такође, министар је наложио свим директорима болница у Србији да му до сутра доставе податке о томе да ли су исплаћене стимулације свим здравственим радницима који раде у ковид систему.

Он је пренео да су му се лекари и медицинске сестре пожалили да им стимулације нису исплаћене, и нагласио да им оне морају бити реализоване за цео претходни период од када је почела епидемија коронавируса.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/bolnice-u-smederevskoj-palanci-i-smederevu-postaju-kovid-bolnice/