БОЖИЋНА ЧЕСНИЦА У ОШ „РАДОМИР ЛАЗИЋ“ У АЗАЊИ (ВИДЕО)

Повратком Веронауке у школске клупе 2001. године у Основној школи „Радомир Лазић“ у Азањи (Јасеничко намесништво Шумадијске епархије) донета је одлука да се о првом предстојећем Божићу организује ломљење Божићне чеснице за најмлађе ученике.

Од те 2002. године па до данас без прекида се организује и прераста у традиционално окупљање најмлађих ученика, њихових родитеља, наставника и часних отаца при Храму Светих бесребреника Козме и Дамјана у Азањи на дан Рождества Христовог.
Свечаном чину ломљења Божићне чеснице претходи Молитва и пригодан програм који припремају ученици првог разреда са вероучитељом. По завршетку програма, првацима ће бити подељени божићни пакетићи, дар школе, а најсрећнији међу првацима ће у својој чесници пронаћи златник. Дародавци златника су наизменично: Црквена општина Азања, ОШ „Радомир Лазић“, МЗ Азања и МЗ Влашки До. Ове године је златник даривала МЗ Азања.
„Божићна чесница“ ће ове године бити организована након Свете Литургије у згради парохијског дома при Храму Светих бесребреника Козме и Дамјана у Азањи на Божић. Почетак је предвиђен за 9.30 сати.
С поштовањем
Дамир С. Живковић
директор ОШ „Радомир Лазић“ Азања.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/bozicna-cesnica-u-os-radomir-lazic-u-azanji-video/