БОЖИЋНА ЧЕСТИТКА ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“

Поштовани пријатељи, уважене колеге, драги ученици и родитељи, суграђани и сви они коју нашу школу пратите, волите и подржавате, поздраљамо вас на овај велики празник речима:

Мир Божији-Христос се роди!

Са празником рођења Христовог у наше домове, али још важније у наше душе стиже Богомладенац и доноси нам веру, наду и љубав, која су у духовном смислу храна без које се не може живети. Вишенедељним постом  примпремили смо тело, а умножавајући наше молитви и добра дела и душе за овако важан дочек Богочовека Христа. Његов долазак на земљу, представља сведочанство да ми људи нисмо заборављени од јединог истинитог Бога и да је време да оставимо све бриге по страни и да се веселимо и радујемо овом великом празнику. Благослов овог дивног празника најпре и најбоље се види на нашој деци. На њиховим лицима је срећа и радост, док овог божићног јутра традиционално и од заборава сачуване обичаје упражњавају, узносећи молитве и благодарност Богу. Позивамо све да негујемо и чувамо традицију и веру, јер без ова два елемента наш народ и земља немају перспективу.  Наша школа, обећавамо, биће увек упориште и темељ где ће вера и традиција по сваку цену бити чувани и неговани.

Божић је прави моменат да се присетимо заповести великог српског владара Светог Симеона Мироточивог, који каже:

„Љубите брат, брата, никакве, пак, не имајући злобе међу собом…

Јер ко брата свога не љуби, Бога не љуби.

Бог је љубав. Зато ко Бога љуби и брата свога нека љуби.“

У овим речима налази се позив и јасна порука да се помиримо међу собом, гајећи љубав према свима који су нам ближњи, те да из свога срца покушамо да протерамо један од највећих грехова, а то је сујета. Тако размишљајући приближавамо се савршенству на које нас Христос позива и олакшавамо себи и другима мирећи се међусобно и тако мир из Божићног поздрава стиже и у наша срца.

На данашњи дан са Богомладенцом Христом у срцу и души, шаљемо вам поруку, свесни свих изазова који су пред нама, не заборављајући искушења која су иза нас, да ћемо се храбро, високомотивисани и оснажени са надом у боље сутра, поштујући свакога, борити за напредак наше школе и боље услове за наше ђаке, на које ћемо у будућности сви бити поносни.

С љубављу и поштовањем,

Дарко Димитријевић, директор

са колективом Основне школе „Олга Милошевић“

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/bozicna-cestitka-os-olga-milosevic-2/