БОЖИЋНА ЧЕСТИТКА ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“

Поштоване колеге, драги ученици, пријатељи школе и сви ви који нас пратите и подржавате, поздрављамо вас, од срца, радосним хришћанским поздравом:
“Мир Божији, Христос се роди“.

Осећања која живе у нама као просветним радницима, усађена су у генетску структуру сваког хришћанина, зато се ми трудимо да их сачувамо од времена Светог Саве, првог међу Србима просветитеља и учитеља, све до данас. Основно осећање које негујемо јесте искрена љубав према деци и професији којом се бавимо. Та и таква љубав, обзиром да је огромна, несумњиво и без изузетка изискује жртву. Жртва коју ми подносимо, са наше стране, нема јасан резултат којим би „свету“ у коме живимо могли да потврдимо да није узалудна. Продукти љубави и пожртвовања једног учитеља-наставника-васпитача не могу се исказати у бројкама, као што је то случај са другим професијама. Наши резултати су видљиви на одраслим људима који својим родитељима, пријатељима, брачним друговима, својој деци или просјаку у пролазу, љубав усађену кроз ОБРАЗовање умеју да пренесу свакога дана небројено пута. Такви људи продукт су преданог рада савакога од нас из просвете и једина сатисфакција, јер другу не умемо и не желимо да тражимо.
Можда и најважније, друга сатисфакција нам и не треба.
Овакав приступ животу и раду даје нам за право и да свима који нас прате пошаљемо јасну поруку да се између љубави коју ми гајимо и љубави Божије која је оличена у слању Богомладенца Христа-Сина Божијег на земљу да нам покаже пут спасења и обожења, а све знајући да ће бити жртва, постоји доста тога сличног.
Рођење Христово може се назвати мајком свих празника (речи су Светог Јована Златоустог), јер из Божића извиру сви празници као реке из извора. Као први празник у новој години представља изузетну стартну позицију која нам пружа могућност да се испочетка исправљамо, надограђујемо и усавршавамо. Божић нам једном речју омогућава нови почетак.
Дивно је у свом разуму имати и у срцу чувати сазнање и осећање о огромној љубави Божијој оличеној у овом дивном празнику, такво стање срца и ума гарантује нам да смо на правом хришћанском путу.
Ипак ова и оваква љубав нас и обавезује да заблагодаримо Богу за све што смо од њега добили и то не само за материјалне ствари, већ и за духовне поклоне којима смо даровани. Обавезни смо, такође, да љубав несебично делимо са свима који желе да је приме, али и да се молитвено потрудимо око оних који то не желе.
Свако од вас, прочитавши ову поруку постаје део прославе Божића наше велике школске породице, те као такав прима љубав коју ова порука носи, али и обавезу да је што је могуће више дели.
Уједињени у намери да волимо једни друге, безусловно, незлобиво и искрено, срдачно вас поздрављамо са жељама да будете здрави, срећни и весели и да још много година заједно са нама славите благог Христа рођендан.
МИР БОЖИЈИ-ХРИСТОС СЕ РОДИ!
Директор
Дарко Димитријевић
са колективом ОШ „Олга Милошевић“

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/bozicna-cestitka-os-olga-milosevic/