Početna » БРИСАЋЕ ЛАЖНУ СТОКУ ИЗ РЕГИСТРА: Да би се спречиле злоупотребе са субвенцијама у сточарству

БРИСАЋЕ ЛАЖНУ СТОКУ ИЗ РЕГИСТРА: Да би се спречиле злоупотребе са субвенцијама у сточарству

Министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић одржала је данас састанак са представницима главне и регионалних одгајивачких организација са територије целе Србије како би заједнички утврдили чињенично стање када је реч о броју грла стоке која су пријављена у регистрима животиња.

од Паланка данас
0 Коментар

Како се наводи на сајту министарства, Танасковић је истакла да је неопходно да се ураде темељне физичке смотре у циљу утврђивања реалног стања на терену и искључивања из евиденције грла која се фиктивно воде у регистрима.-Министарство очекује максималну подршку одгајивачких организација држави, како би се систем што боље уредио, а све у циљу контролисања исплата субвенција које су никада веће и спречавања евентуалних злоупотреба – наводе из министарства.

Тема састанка био је и ценовник услуга одгајивачких организација, а министарка Танасковић је указала на потребу изједначавања цена у различитим крајевима Србије, како би се омогућило да сви пољопривредни произвођачи исте услуге плаћају по једнаким ценама.

 Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept