БРНАБИЋ У СМЕДЕРЕВУ: ВЛАДА ПРОЦЕЊУЈЕ ШТЕТУ ОД НЕВРЕМЕНА

Влада Србије је формирала Комисију за процену и санацију штете након невремена у Србији, изјавила је у Смедереву председница Владе Србије, Ана Брнабић. 

На питање „Новости“ о помоћи која би Влада Србије могла да упути становницима села у општинама Смедеревска Паланка и Велика Плана, премијерка је казала да је у четвртак увече била у контакту са председницима тих општина.

„Добила сам све фотографије са терена, Влада је направила Комисију за процену и санацију штете, и у овом тренутку се прикупљају сви извештаји са терена тако да ћемо реаговати како би могли да изађемо у сусрет свим људима који су претрпели штету“, казала је Брнабићева.

Брнабић је започела посету Градској управи Смедерево састанком са градоначелницом тог града Јасном Аврамовић и представницима те управе, којем је присуствовао и министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић.

Након састанка, Брнабић и Ружић су присуствовали демонстрацији рада Информационог система за електронску размену података (еЗУП) у услужном центру Градске управе Смедерево. Центар ради шест месеци и знатно је поједноставио процедуре пружања услуга грађанима и привреди и скратио време чекања на шалтерима.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/brnabic-u-smederevu-vlada-procenjuje-stetu-od-nevremena/