БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ У ПОДУНАВСКОМ ОКРУГУ 137, СВЕ ВИШЕ ПОТВРЂЕНИХ СЛУЧАЈЕВА У СМЕДЕРЕВУ

Према подацима ЗЗЈЗ Пожаревац, закључно са данашњим даном у Подунавском округу регистровано је 137 позитивних особа на COVID-19.

Од тог броја, највише случајева је забележено у Смедереву, чак 87. Од тог броја, 59 су корисници Дома за смештај старих, 11 су запослени у Дому а осталих 17 су житељи Смедерева и околине. Резултати узорака узети претходних дана још нису стигли.

У Смедеревској Паланци према подацима ЗЗЈЗ Пожаревац има 45 заражених, док на сајту Министарства здравља  „COVID-19“ стоји бројка 54.  Како је рекла др Ана Јовановић, директор ЗЗЈЗ Пожаревац, до ове разлике у бројкама долази из разлога што, се у бази у Београду евидентирају сви који имају пријављено место боравка у Паланци а тестирани су у другим местима где тренутно живе. То у пракси значи да, нпр. они који живе и раде у Београду и тамо се лече и тестирају, а имају место боравка у личној карти Смед. Паланка, статистички се воде као оболели у Паланци.

У Великој Плани, је у односу на јучерашњи извештај, број заражених повећан за два, па их сада има укупно пет, на територији ове општине.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/broj-zarazenih-u-podunavskom-okrugu-137-sve-vise-potvrdjenih-slucajeva-u-smederevu/