Početna » БУВЉЕ ПИЈАЦЕ ПОСТАЈУ ПРЕПОЗНАТЉИВ ТРЕНД

БУВЉЕ ПИЈАЦЕ ПОСТАЈУ ПРЕПОЗНАТЉИВ ТРЕНД

Бувље пијаце постају препознатљив тренд у целом свету и све више се сматрају Туристичким производом. Занимљива је још једна формулација у којој се каже да се на бувљацима развија озбиљан туризам.

од Паланка данас
0 Коментар

Многе Бувље пијаце у свету привлаче пажњу туриста нарочито викендом па се овај тип туризма назива и Викенд туризам. У многим деловима света, Бувље пијаце (енг. Флеа маркет) постоје и раде већ вековима. Управо сазнања и искуства о томе како оне функционишу и колико туриста доводе, могу помоћи многим срединама у развијању туризма.
Специфична посебност туризма на бувљацима, може се промовисати и као целовит туристички производ. Бувље пијаце у целом свету привлаче стотине хиљада посетилаца, а неки од њих воле предмете са душом како многи називају антиквитете. Поједини посетиоци бувљака љубитељи су уметности, неки сакупљају старе књиге, плоче, а поједини су љубитељи филателије или нумизматике.

На бувљим пијацама могу се пронаћи чак и вредни па и деликатни артефакти, као и бројни старински предмети. Није потребно посебно наводити како Бувље пијаце одушевљавају обичне туристе аматере што се тиче старих ствари, али и праве професионалце који стрпљиво лове вредне антиквитете које потражују чак и годинама, а можда и цео свој живот. Kада кренете на неку бувљу пијацу, одредите себи (ако икако то можете) одређени буџет, колико новца планирате потрошити на бувљаку.

Поједини који обожавају шетњу бувљацима и то без неких прецизних планова шта ће купити, често знају рећи:
Kада идеш на Бувљу пијацу не треба ти ништа, али када купиш неку стару ствар, баш ти је она требала!

Онима који не знају како функционише трговина на овим атрактивним пијацама старих ствари, треба свакако рећи да на Бувљим пијацама нема фиксних цена и да је током куповине пожељно па и обавезно ценкање.

Може се слободно рећи како су Бувље пијаце пуне бројних изненађења, јер никада не знате шта ће се на пијаци продавати, јер то није класична продавница у коју редовно идете и већ знате шта се где у продавници од робе налази.
Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept