ЧАЧАНИ ПОЛУДЕЛИ ЗА ПАВКОВИЋЕМ

Марко Павковић- Чава, наш суграђанин, Паланчанин, некада голгетер млађих категорија београдског Партизана и касније Јасенице 1911, успешно је наставио са тренерском каријером. Популарни Чава је сада у Чачку где успешно води омладински тим БИП-а. Чава је екипу преузео у пролећном делу првенства омладинске лиге ФСРЗС и екипа БИП-а је забележила девет победа и само један пораз. На крају су завршили као трећепласирани. За нешто више недостајало је пар бодова из првог дела сезоне. Ипак, у клубу су сви више него задовољни јер циљ није ни било прво место, већ афирмација играча.

“Одлична полусезона за нас. Играли смо јако добро и забележили девет победа из десет утакмица. Мислим да је то резултат за сваки респект. Задовољни смо трећим местом и што је још важније имамо добру базу за наредни шампионат”, каже Марко Павковић.

Почетак каријере овог нашег младог стручњака везан је за рад са млађим категоријма Јасенице 1911 где је за девет година рада постигао сјајне резултате.  О наставку каријере Чава каже: “После Јасенице сам две године радио као инструктор Подунавског округа након чега одлазим у Раднички из Ковина где постајем тренер сениора. Уследио је прелазак у ОФК Београд где радим са селекцијом 2006. годишта, односно петлића. На моју велику срећу пошто ми је ментор, а смем слободно рећи и фудбалски учитељ Нешко Миловановић прелазим у ФК БИП где преузимам омладинску селекцију”.

Павковић је изузетно задовољан својом екипом и атмосфером која влада у клубу. “За ових десет година променио сам неколико клубова, исто толико председника и управа, али ово што сам доживео у Чачку је прави раритет у данашњем фудбалу. Од првог дана мог боравка овде видео сам да сам дошао у посебну средину. Апсолутно све што сам договорио са председником клуба Ненадом Станковићем је испоштовано до самог краја. И не само Станковић, већ сви људи који раде у овом клубу су више него коректни. Захваљујући њима период адаптације је био више него лак и изузетно брзо сам се уклопио” каже Чава.

Првих шест месеци је протекло на обострано задовољство. Могло би се рећи да је ово и период привикавања који је дао и одличне резултате. Сада су пред Чавом и његовом екипом нови изазови и потребно је да високе старндарде које су поставили и надмаше.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/cacani-poludeli-za-pavkovicem/