Početna » Чека се одлука Апелационог суда! Насмрт претукли Стефана испред дискотеке у Великој Плани

Чека се одлука Апелационог суда! Насмрт претукли Стефана испред дискотеке у Великој Плани

од Паланка данас
0 Коментар

Судски поступак против Николе Бојовића (24) и Митра Пандуровића (23), који су осуђени за убиство Стефана Филића (18) у Великој Плани, коначно је завршен, након што је Апелациони суд у Београду, на данашњем главном претерсу, одбио предлог одбране за ново медицинско вештачење.


Одлука Апелације ће бити саопштена преко Вишег суда у Смедереву.

– И данас смо видели театралну глуму Бојовића приликом завршне речи, његови изливи жаљења и кајања нису новост за нас, а тражење опроста је део представе на савет браниоца. Код другооптуженог и даље не уочавамо никакву емоцију. Одбијен је захтев одбране за ново медицинско вештачење, а тужилаштво остаје при ранијим наводима, сматрајући да је на основу изведених доказа случај довољно јасан и тражи максималне казне од по 20 година за обојицу окривљених – каже Јаворка Марковић, тетка убијеног Стефана Филића.

Подсећамо, Виши суд у Смедереву осудио је у јануру 2022. године Николу Бојовића на 18, а Митра Пандуревића на 15 година затвора за саизвршилаштво у тешком убиству осамнаестогодишњег Стефана Филића у фебруару 2020. године испред дискотеке „Беодолом“ у Великој Плани.

Апелациони суд је, међутим, у августу исте године, усвајањем жалбе одбране, укинуо и наложио првостепеном суду да им поново суди. У поновљеном поступку, Виши суд у Смедереву обојици је изрекао истоветне казне затвора, чиме је практично потврдио претходну одлуку, на коју су Апелационом суду упућене жалбе. Данашњим претресом окончан је поступак, а сада се чека одлука о правоснажности ове пресуде.

Такође, Основни суд у Великој Плани осудио је Предрага Стојиљковића на две године и осам месеци затворске казне за насилничко понашање у тучи у којој је тешко повређен Стефан, који је недуго затим преминуо у Ургентном центру у Београду.

Против Стојиљковића је вођен одвојени поступак, након што је Касациони суд одбио захтев да му се суди заједно са Николом Бојовићем (24) и Митром Пандуровићем (23) пред Вишим судом у Смедереву.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept