ЧЕКАЈУЋИ ПЛУС НА ТЕРМОМЕТРУ, ЈУТАРЊА ТЕМПЕРАТУРА У ПАЛАНЦИ -15 СТЕПЕНИ

И овог јутра ледени дан у Паланци, температура измерене у РХМЗ у 8.00 часова је износила -14 степени, током ноћи жива се спуштала до  -21, колико је било измерено у 5.00 часова.

Метеоролози за данас најављују отопљавање и температуре у плусу. Вероватно сви то жељно исчекујемо с обзиром да су негативне вредности на термометру још од прошлог петка.

Иначе поред мраза у Паланци је време ведро и тихо са југоистичним ветром који дува један метар у секунди.

Према подацима РХМЗ-а, у следећих пет дана у Србији очекује се знатно топлије време, посебно у петак када ће се температура попети до максималних 6 степени. У суботу и понедељак биће суснежице и снега, а најнижа температура биће измерена на Златибору. У недељу неће бити падавина.

Ветар, снег и лед стварали су велике проблеме грађанима широм земље. Поједина места, као што је Пријепоље или Блаце, остајала су без струје и воде, а на Пештеру је измерено чак -33 степена.

Овај ледени талас однео је неколико живота, како од последица смрзавања тако и услед саобраћајних несрећа. Ванредна ситуација проглашена је у 13 општина а евакуисано је око 139 грађана.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/cekajuci-plus-na-termometru-jutarnja-temperatura-u-palanci-15-stepeni/