Početna » ЦЕЛА СРБИЈА ЧУЛА ЗА ЊИХОВУ СВАДБУ-ЈОВАНА ИЗ СЕЛЕВЦА И НИКОЛА ИЗ ВЕЛИКОГ КРЧМАРА НАЈПОЗНАТИЈИ МЛАДЕНЦИ ИЗ ШУМАДИЈЕ

ЦЕЛА СРБИЈА ЧУЛА ЗА ЊИХОВУ СВАДБУ-ЈОВАНА ИЗ СЕЛЕВЦА И НИКОЛА ИЗ ВЕЛИКОГ КРЧМАРА НАЈПОЗНАТИЈИ МЛАДЕНЦИ ИЗ ШУМАДИЈЕ

Хиљаду званица, торта од 19 спратова и сви стари обичаји испоштовани, чак и љубљење петла и мазање гаром! Kад их непознати људи сад сретну на улици, препознају их и сви им се јављају

од Паланка данас
0 Коментар

 

РАЧА – Најпознатији брачни пар из срца Шумадије, Никола и Јована Цукић проговорили су о својој фамозној свадби за 1.000 гостију!

Свадба какву су приредили младенци Јована из Селевца и Никола из села Велико Kрчмаре данас се готово и не виђа. Хиљаду званица, торта од 19 спратова и сви стари обичаји испоштовани, део су незаборавног славља које су у приредили у Рачи.Никола има 28 година и ради на Факултету ветеринарске медицине као асистент на катедри за анатомију, а Јована је три године млађа и ради у једној осигуравајућој кући. Иако је веома необично да у данашње време млади испоштују традицију, ови млади људи су направили изузетак.

Никола каже да га након свадбе сви на улици заустављају како би га поздравили.

– Kада сретнем људе на улици, сви ми се јављају. Хиљаду званица је било у току припреме, првог и другог дана. На дан саме свадбе, било је 700 званица. Ту је спадала наша родбина, цело село се позвало, тако је код нас од давнина. То је велика одговорност, мора се испоштовати сваки гост – испричао је Никола.

Никола каже да су имали десетак обичаја на свадби и да ниједан није био прескочен.

Младожења није препуштао случају, па је са свог газдинства посебно за весеље узео свињу од чак више од 450 килограма, уз све остале богате месне ђаконије.

Оно што је још било несвакидашње на овом весељу је и младина торта од чак 19 спратова.

– Торта се цела појела, можда је остало једно, два парчета. Само је сталак прављен посебно, а сама израда торте трајала је неколико дана. Модел смо видели на интернету, свидела нам се – каже новопечени брачни пар Цукић.

Kурир.рс/K1/БлицPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept