ЧЕМУ СЛУЖЕ ПЕНЗИОНЕРСКЕ КАРТИЦЕ ?

Након објаве да су почеле са поделом пензионерске картице многи грађани су поставили питање чему оне служе. О томе је већ било раније речи али да подсетимо оне који су пропустили тај детаљ.

Пензионери у Србији имају на располагању идентификационе картице које ће их представљати у свакодневном животу. То значи да убудуће у новчанику неће морати да имају последњи чек од пензије како би доказали свој статус, већ ће његову функцију преузети поменута картица.

Како је речено из Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, картица неће угрожавати безбедност пензионера и садржаће само основне податке о најстаријим суграђанима. Доказ да су у пензији до сада је представљао пензиони чек, па се он користио за попусте при куповини у супермаркетима, за административне забране, бесплатне лекарске прегледе које организују поједине општине, одласке у позоришта, излете или бање, а често и у установама државне управе за подизање одређених докумената, или као доказ да нису у радном односу.

Са картицом су њихови лични подаци апсолутно заштићени. Нико више неће моћи да их види, нити да види износ пензије, што се могло видети на пензионом чеку.

Подсећамо да је у току подела ових картица пензионерима у Смедеревској Паланци.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/cemu-sluze-penzionerske-kartice/