Početna » ЦЕНА KАФЕ НА РАФУ 170, НА РАЧУНУ 190 ДИНАРА! Ево како нас пљачкају, али многи на ово НЕ ОБРАТЕ ПАЖЊУ!

ЦЕНА KАФЕ НА РАФУ 170, НА РАЧУНУ 190 ДИНАРА! Ево како нас пљачкају, али многи на ово НЕ ОБРАТЕ ПАЖЊУ!

У продавницама свакодневно наилазимо на разноразне попусте, снижења, акције, распродаје, па се због тога лако може десити да производ који желимо да купимо има на рафу једну цену, а када дођемо на касу, откуцају нам другу и наравно знатно већи износ.

од Паланка данас
0 Коментар

Овога пута на Твитеру се покренула расправа након што је један корисник ове мреже фотографисао фискални рачун и цену на рафу паковања кафе од 100 грама која се не подудара.

Акцијска цена је била чак 20 динара јефтинија од оне на фискалном исечку. Ипак, на каси потрошачу нису наплатили акцијску цену, већ пуну односно 190 динара.– Људи махинално не гледају, после их буде блам. Ево како нас пљачкају, ја видео и реаговао, али 1.000 људи не примети – пише у објави која је покренула лавину коментара.

– То је вечна цака да је акција прошла, а стоји етикета мора увек да се погледа датум иако је тако ситно одштампан. У радњи нису скинули акцију која је истекла пре три дана. Лепо пише до када је акција. Ја бих такође вратила без обзира да ли ја нисам добро видела или су они пропустили да скину акцијску цену – гласили су неки од коментара.

Према Закону о заштити потрошача, уколико се оваква ситуација пријави тржишној инспекцији, трговац би могао да плати казну од 300.000 до 2.000.000 динара.

– Трговац је дужан да на недвосмислен, читак и лако уочљив начин истакне продајну, односно јединичну цену робе или услуге, у складу са прописима који уређују трговину – наводи се у Закону.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept