Početna » ЦЕНА РАДА У ЕУ НАЈВИШЕ ПОРАСЛА У РУМУНИЈИ И МАЂАРСКОЈ: Снажан раст имала и Србија

ЦЕНА РАДА У ЕУ НАЈВИШЕ ПОРАСЛА У РУМУНИЈИ И МАЂАРСКОЈ: Снажан раст имала и Србија

Најмањи раст забележиле Италија (пад од 0,1 одсто), Данска (1,9 одсто), Немачка (2,2 одсто), Француска (2,7 одсто) и Ирска (2,5 одсто).

од Паланка данас
0 Коментар

Цена рада по сату у Европској унији највише су порасле у Румунији (16,9 одсто) и Мађарској (16,3 одсто) и Хрватској (16) одсто, наводи се у подацима Европске уније.Подаци се односе на последња три месеца 2023. године у односно у односу на последња три месеца 2022. године, пренео је Индекс.хр.

Снажан раст имале су и суседна Словенија (12,5 одсто) и Србија (12,4 одсто), а најмањи забележиле Италија (пад од 0,1 одсто), Данска (1,9 одсто), Немачка (2,2 одсто), Француска (2,7 одсто) и Ирска (2,5 одсто).

Индекс трошкова рада, који израчунава раст, показује повећање трошкова рада по сату које имају послодавци, у номиналним вредностима, односно без прилагођавања кретања цена.

Израчунава се тако што се цена рада у националној валути подели са бројем одрађених сати.

Медиј напомиње да је реч о искључиво бројчаном повећању зарада, који нема везе са растом цена, а ни остали трошкови рада, који се не односе на плате, нису укључени у њега.

ТанјугPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept